online booking system

ORGANIZAREA EXCURSIILOR

Hotel “Club Royal Park” vă propune:

  1. Excursie în beciurile “ Cricova” cu degustare.

    cricova

Cricova- este singurul și cel mai mare oraș subteran pentru păstrarea vinului din lume, cu un microclimat unic și natural.
Orașul subteran Cricova a fost fondat în anul 1952. Subsolurile au fost formate dupa extracția de calcar din minele acestora. Mai tîrziu, din pivnițe vinificatorii au format bulevarde și străzi cu vin care se păstrează acolo și le poartă numele :Cabernet, Aligote, Sauvignon etc. Aceste străzi au o lungime de 120 km în total, iar temperatura constantă este de aproximativ 12 grade, iar umiditatea nu depășește 97-98%-acestea sunt cele mai favorabile condiții de păstrare a 30 de milioane de litri de vin de calitate.
Astăzi poarta de lemn de la vinăria Cricova este deschisă pentru toată lumea.

Cricova-main-page1

  1. Complexul natural, arheologic și turistic „Orheiul Vechi” ( cu prînz)

000010036546

Orheiul Vechi este muzeul sub cerul liber unde puteți vedea urme de civilizații diferite. Istoria lui ne întoarce desparte înapoi în secolul XV de la domnia lui Ștefan cel Mare. Populația orașului a fost aproximativ de două mii de locuitori. La începutul anilor `70 ai sec.XV Orhei a ajuns la cea mai mare prosperitate ca centru artizanat și comercial al Țării Moldovei. Artefactele descoperite ne spun despre dezvoltarea ceramicii, prelucrarea pielii, bijuteriilor, încălțămintei. După atacul tătarilor din Crimeea în 1499 și 1510, respectiv orașul nu putea fi refăcut, reîncercările au fost preluate de Ieremia Movilă voievod. În 1603-1633 Orheiul deja este numit „Vechi”, oamenii de știință au facut multe eforturi pentru a descoperi acest oraș după distrugerea lui. În 1947 prima expediție făcută de G.D: Smirnov la Capul Peste a făcut posinilul să se determine unde a fost Orheiul Vechi. Timp de 20 de ani s-au descoperit mai mult de 200 de instalații: ateliera, camere de depozitare, pivnițe, unelte, monede etc. Dar, cum s-a dovedit Orheiul Vechi nu este cea mai veche așezare de pe acest teritoriu.

20140514123039516

9-orhei

  1. Conacul lui Manuc Bei.

manuc bei

Excursie la cel mai frumos conac în apropierea Chișinăului, construit pe proiectele lui A. Bernadazzi. Este imposibil să nu vorbim de gazda și fondatorul Estate-Manuk-Bey-Mirzoyan. Istoricii îl consideră a fi una din persoanele cele mai enigmatica al secolului al XIX-lea, marele diplomat și un comerciant talentat.

Conacul Manuk-Bay este situat în orașul Hîncești aproximativ 40 km la vest de la Chișinău. Acum palatul găzduiește Muzeul de Istorie a Moldoveiși locală.

116123192

  1. Orasul Subteran –  „Mileștii Mici „

milestiimivib

Înconjurat de o aură romantică, ca cel mai mare depozitar de vinuri din lume, apărut din galeriile de calcar la adîncimea de 30-85 m. În anii `70 ai secolului trecut.
Vinurile stocate aici, sunt din diferite recolte dintre anii 1986-1991. Spiritul vremurilor trecute se resimte prin tunelurile mari, galeriile calcaroase naturale cu o lungme totală de 200 km. Ce poate fi trecut cu transportul.
Străzile orașului subteran vinicol sunt amplasate pe o suprafață de 55 km. Pline de mucuri de stejar. Temperatura constatată este de 12-14 grade C. Și umeditatea relativă de 85-95 % din această „împărăție a vinului” ce contribuie în mod ideal atît pentru stocarea rezervelor cît și la descoperirea calității naturale ale vinurilor de elită. „ Colecția de aur ”, cea mai mare colecție de sticle cu viță de vie, reise prin faptul că sunt stocare cele mai valoroase vinuri. Aici puteți vedea mai mult de două milioane de sticle ce au fost înregistrate în Cartea Recordurilor în an. 2005.

milestiimici1

milestii mici5

  1. Cetatea Soroca

kankan_c743181128784cafe92e5193a62cff5c

Cetatea Soroca- este o probă defensivă a arhitecturei Moldovei.Inițial cetatea a fost făcută din lemn, iar intrarea se afla pe deal. În interiorul cetății se aflau soldați mereu gata de luptă. În 1499, Ștefan cel Mare a construit cetatea patrulateră cu o intrare mare, pentru ca ea să servească drept acoperire pentru paznicii moldovei de la trupele tătare. Se gaseşte în mijlocul oraşului Soroca, la circă 160 km spre nord de Chişinău.

soroka

87de95e0040b739d9834c1120e5d3b4a_821_800

  1. Înapoi în U.S.S.R

transnistria1

Tiraspol – orașul autoproclamatei Republici Moldovenești Nistriene. A fost fondat datorită Tratatului de Pace de la Iași, care a fost încheiat după războiul ruso-turc(1787-1791). Împărăteasa Ecaterina II, dorea să consolideze granița pe malul stîng al Nistrului și ia încredințat lui V. Kahovsky să pregătească propuneri pentru structura administrativ teritorială. Cetatea Noua va fi creată pentru a atrage noi rezidenți în oraș. A.V. Suvorov a pus cetatea mediană în 1792, acesta este anul înființării orașului Tiraspol. Pînă la finalizarea construcției în an.1795 , aproape de cetate trăiau aproximativ 2500 de persoane. La 27 ianuarie 1975, ia fost acordat statul de oraș.După extindere ca amintire rămîine doar un micro cartier Suvorov, pe locul căreia în 2014 s-a deschis o expoziție dedicată cetății de la Tiraspol.

transnistria2

  1. Mănăstirea „Curchi”

68926649

Dacă facem o excursie în direcție nordică, descoperim Mănăstirea Curchi- o bijuterie autentică a arhitecturei. În diferite perioade a fost centrul de muncă și de creație unica de preoți, călugări, ctitorii, designeri de peisaj. Astăzi, Mănăstirea Curchi reînvie spiritualitatea poporului ortodox și păstreză tradițiile străvechi.
Turiștii care vizitează mănăstirea gasesc aici pacea morală și devin încrezuți în credința creștină.

DSCN8115

  1. Vinăria „Chateau Vartely”

Chateau_Vartely

„Chateau Vartely” – este un proiect unic din Moldova pentru producerea vinurilor conform standartelor europene clasice. Este prima fabrică de vin din țară cu ciclu complet- de la cultivarea strugurilor pînă la îmbuteliere-după modelul unui Castel Francez.
Datorită situării în partea centrală a țării, compoziția solului unic, condițiile climaterice oferă recolte bogate ale celor mai buni struguri albi. Soiurile de struguri ăentru vin roșu sunt amplasate în sudul Moldovei.Viticultorii au ales anume aceste teritorii deoarece sunt uimitor de asemănătoare dupa analiză a solului și climei cu terenurile din provincia Bordeaux.

Viile mature și tinere ocupă aproape 380 ha. Ce sunt plantate pe cîmpii pentru o iluminare optimă.
În colecția de vinuri Chateau Vartely, ve-ți găsi întotdeauna vinul ce s-ar potrivi cu gustul dmv., temperamentul , starea de spirit sau un eveniment grandios.

_MG_5694

542357_78